Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1306
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3786
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 558
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2973
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1306
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36664
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3786
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 558
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2973
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zasypać połową łyżeczki soli. Pougniatać. Odstawić na kilka minut. Płatki jaglane przepłukać na sicie. Przełożyć do garnuszka i zalać gorącą wodą. Pozostawić ok. 15 min żeby napęczniały. Koperek drobno posiekać. W miseczce wymieszać razem mięso z kapustą, płatkami jaglanymi, koperkiem i jajkami. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mieszance bułki tartej z mąką pszenną i papryką. Smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać starte na tarce, na drobnych oczkach rzodkiewki. Dodać posiekany drobno szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Smacznego.