Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7150
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1436
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36253
Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
Odsłon: 7150
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 1436
Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
Odsłon: 319
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36253
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zasypać połową łyżeczki soli. Pougniatać. Odstawić na kilka minut. Płatki jaglane przepłukać na sicie. Przełożyć do garnuszka i zalać gorącą wodą. Pozostawić ok. 15 min żeby napęczniały. Koperek drobno posiekać. W miseczce wymieszać razem mięso z kapustą, płatkami jaglanymi, koperkiem i jajkami. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mieszance bułki tartej z mąką pszenną i papryką. Smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać starte na tarce, na drobnych oczkach rzodkiewki. Dodać posiekany drobno szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Smacznego.