Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5793
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1128
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1189
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5793
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1128
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1189
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zasypać połową łyżeczki soli. Pougniatać. Odstawić na kilka minut. Płatki jaglane przepłukać na sicie. Przełożyć do garnuszka i zalać gorącą wodą. Pozostawić ok. 15 min żeby napęczniały. Koperek drobno posiekać. W miseczce wymieszać razem mięso z kapustą, płatkami jaglanymi, koperkiem i jajkami. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mieszance bułki tartej z mąką pszenną i papryką. Smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać starte na tarce, na drobnych oczkach rzodkiewki. Dodać posiekany drobno szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Smacznego.