Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1870
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1870
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zasypać połową łyżeczki soli. Pougniatać. Odstawić na kilka minut. Płatki jaglane przepłukać na sicie. Przełożyć do garnuszka i zalać gorącą wodą. Pozostawić ok. 15 min żeby napęczniały. Koperek drobno posiekać. W miseczce wymieszać razem mięso z kapustą, płatkami jaglanymi, koperkiem i jajkami. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mieszance bułki tartej z mąką pszenną i papryką. Smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać starte na tarce, na drobnych oczkach rzodkiewki. Dodać posiekany drobno szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Smacznego.