Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 333
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14795
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1756
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 333
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14795
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1756
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17115
Składniki
Kapustę drobno poszatkować i zasypać połową łyżeczki soli. Pougniatać. Odstawić na kilka minut. Płatki jaglane przepłukać na sicie. Przełożyć do garnuszka i zalać gorącą wodą. Pozostawić ok. 15 min żeby napęczniały. Koperek drobno posiekać. W miseczce wymieszać razem mięso z kapustą, płatkami jaglanymi, koperkiem i jajkami. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyrobić masę. Formować kotlety i obtaczać w mieszance bułki tartej z mąką pszenną i papryką. Smażyć na złoty kolor na oleju rzepakowym. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać starte na tarce, na drobnych oczkach rzodkiewki. Dodać posiekany drobno szczypiorek, sok z cytryny, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Smacznego.