Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj nieco inne mielone, nadziane z serkiem topionym i pulpą pomidorową oraz sosem z serka topionego z natką pietruszki.
miska, nóż, praska do czosnku, patelnia, widelec, łyżka, tarka,
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 195
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 195
Składniki
Przygotować sos; Z margaryny i mąki przygotować białą zasmażkę, rozprowadzić mlekiem i mieszając trzepaczką kuchenną dodać serki topione pokrojone w mniejsze kawałki ( ja dałam 150 g. serka ale można mniej ). Mieszać tak długo aż serek się rozpuści a sos będzie miał jednolitą konsystencję. Dodać śmietanę i na koniec natkę pietruszki, wymieszać. Doprawić do smaku według swojego uznania. Przygotować nadzienie; Serki przełożyć do miski dodać posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Kulki mozzarelli pokroić w plastry . Mielone przełożyć do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę , starty ser , jajko , przyprawy i na koniec dodać bułkę tartą wymieszać. Masę wyłożyć na stolnicę zakryć folią i uformować większy placek. Szklanką wycinać kółka , na każde kółko na środku rozsmarować porcje masy serowej, nałożyć plasterek serka mozzarelli , zwinąć w pół i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Mielone podawać z ziemniakami polane sosem serowym z natką pietruszki.
Przygotowanie mielonych.
Smażenie mielonych.
Danie gotowe do podania.