Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tradycyjne mielone z dodatkiem parmezanu.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17079
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5544
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 323
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1858
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17079
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5544
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 323
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 1858
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku na około godzinę przed robieniem kotletów. Trzemy parmezan na tarce jarzynowej o najmniejszych lub średnich oczkach. Około 2 łyżek do otrzymania.
Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Wszystkie składniki kotletów wkładamy do miski, wyciskamy kajzerkę i dokładnie wyrabiamy mięso aż składniki się równomiernie pomieszają. Można zostawić około pół łyżki parmezanu do posypania.
Nabieramy po trochu mięsa i robimy kulkę, obtaczamy w tartej bułce i formujemy kotlety, odkładając je na boku.
Rozgrzewamy gęsi tłuszcz napatelni i smażymy kotlety z obu stron do uzyskania złotego koloru. Kotlety można wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 5 minut w naczyniu żaroodpornym, aby upewnić się, że są usmażone.
Podajemy z ziemniakami i sałatą, na przykład. Można posypać kotlety parmezanem po wierzchu.