Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tradycyjne mielone z dodatkiem parmezanu.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4068
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 488
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 355
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11967
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4068
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42892
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 488
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 355
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku na około godzinę przed robieniem kotletów. Trzemy parmezan na tarce jarzynowej o najmniejszych lub średnich oczkach. Około 2 łyżek do otrzymania.
Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Wszystkie składniki kotletów wkładamy do miski, wyciskamy kajzerkę i dokładnie wyrabiamy mięso aż składniki się równomiernie pomieszają. Można zostawić około pół łyżki parmezanu do posypania.
Nabieramy po trochu mięsa i robimy kulkę, obtaczamy w tartej bułce i formujemy kotlety, odkładając je na boku.
Rozgrzewamy gęsi tłuszcz napatelni i smażymy kotlety z obu stron do uzyskania złotego koloru. Kotlety można wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 5 minut w naczyniu żaroodpornym, aby upewnić się, że są usmażone.
Podajemy z ziemniakami i sałatą, na przykład. Można posypać kotlety parmezanem po wierzchu.