Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na tradycyjne mielone z dodatkiem parmezanu.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 23
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 101
Gdy tylko mąż przyniesie z ogrodu ten wiosenny rarytas, zawsze zmajstruję coś...
Odsłon: 23
Ponieważ w tym roku okoliczne robinie kwitną dość obficie, postanowiłam wypró...
Odsłon: 113
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 3825
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 426
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 297
Składniki
Kajzerkę moczymy w mleku na około godzinę przed robieniem kotletów. Trzemy parmezan na tarce jarzynowej o najmniejszych lub średnich oczkach. Około 2 łyżek do otrzymania.
Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Wszystkie składniki kotletów wkładamy do miski, wyciskamy kajzerkę i dokładnie wyrabiamy mięso aż składniki się równomiernie pomieszają. Można zostawić około pół łyżki parmezanu do posypania.
Nabieramy po trochu mięsa i robimy kulkę, obtaczamy w tartej bułce i formujemy kotlety, odkładając je na boku.
Rozgrzewamy gęsi tłuszcz napatelni i smażymy kotlety z obu stron do uzyskania złotego koloru. Kotlety można wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 5 minut w naczyniu żaroodpornym, aby upewnić się, że są usmażone.
Podajemy z ziemniakami i sałatą, na przykład. Można posypać kotlety parmezanem po wierzchu.