Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone z piekarnika"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Marchew i pietruszkę, oczyść, zetrzyj na tarce. Pieczarki, paprykę oraz cebulę oczyść i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w słupki.
Na oleju podsmaż pieczarki oraz cebulę. Kiedy odparuje nadmiar wody, włóż warzywa i smaż, aż się zeszklą. Podlej 3 łyżkami śmietany, przypraw.
Do mięsa dodaj jajka, wlej resztę śmietany, warzywa, wsyp posiekaną natkę. Wyrób masę, przypraw do smaku solą, pieprzem, curry, papryką. Podziel mięso na 2 części.
Każdą rozłóż równomier nie na folii aluminiowej, na wierzchu rozłóż słupki szynki i zwiń w rulony. Ułóż w formach wyłożonych papierem do piecze nia. Piecz około 60 minut w temperaturze 190°C.
<strong>Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,60 zł. Kalorie 390 kcal. Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie