Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Unikalny przepis na kotlety mielone, które są pulchne i soczyste. Kotlety to domowe danie mięsne. Istnieje wiele przepisów na pyszne kotlety. Ale jak dodamy włoskich ziół, kotlety mają wyrazisty smak i są bardzo smaczne.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 427
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8691
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1896
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 427
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8691
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1896
Składniki
1. Mięso przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję obraną, drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, koncentrat pomidorowy. Wsypuję sól, przyprawy włoskie, bułkę tartą. Ser ścieram na tarce o dużych oczkach, połowę sera dodaję do mięsa.
2. Mięso wyrabiam, formuję kotlety, lekko rozpłaszczam, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kotlety piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
3. Po tym czasie wyjmuję, każdy kotlet posypuję pozostałym serem i zapiekam 10 minut w piekarniku.
4. Kotlety gotowe, podaję z surówką oraz frytkami. 5. Smacznego.