Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A'l kotlety mielone z rzeżuchą właśnie oraz ziarnem słonecznika. Kotlety czy też burgery wyszły bardzo soczyste i chrupiące zarazem za sprawą słonecznika. Mają super smak i aromat. Idealnie nadadzą się do burgerów, a także zamiast tradycyjnych mielonych do ziemniaków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9575
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4436
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 204
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20867
Składniki
Mięso wieprzowe zmieliłam razem z cebulą w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodałam musztardę i majonez. Mięso przyprawiłam do smaku solą, pieprzem, roztartym majerankiem i sosem sojowym. Dodałam posiekaną rzeżuchę i ziarno słonecznika. Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania jednolitej masy mięsnej. Masę podzieliłam na dwie części i z każdej uformowałam płaski okrągły kotlet a'la burger. Kotlety opanierowałam w mące i ułożyłam na patelni na rozgrzanym oleju. Kotlety smażyłam z obu stron na rumiany kolor po czym wyłożyłam je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Kotlety tak jak wspomniałam na początku można wykorzystać do przygotowania domowych hamburgerów, lub podać z ziemniakami, frytkami lub innymi dodatkam