Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja mojej teściowej na temat mielonych - wieprzowe kotlety mielone nadziewane serem camembert. Najlepiej smakują od razu po zdjęciu z patelni, gorące, z rozpływającym się serem w środku. Z pewnością posmakują waszym domownikom.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 220
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5241
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 220
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40393
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5241
Składniki
Czerstwą bułkę przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw 3-2 minuty do nasiąknięcia. Następnie odsącz ją z nadmiaru płynu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj bułkę, cebulę, jajko i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi. Następnie podziel mięso na 5 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek,
Ser camembert pokrój na małe trójkąciki. Pokrojone kawałki sera układaj na mięsie. Zlep brzegi formując kotlety w taki sposób, żeby ser był dokładnie schowany w środku.
Mielone z serem camembert smaż na patelni z rozgrzanym smalcem po około 10 minut z każdej strony.