Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja mojej teściowej na temat mielonych - wieprzowe kotlety mielone nadziewane serem camembert. Najlepiej smakują od razu po zdjęciu z patelni, gorące, z rozpływającym się serem w środku. Z pewnością posmakują waszym domownikom.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 237
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 200
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 237
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 200
Składniki
Czerstwą bułkę przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw 3-2 minuty do nasiąknięcia. Następnie odsącz ją z nadmiaru płynu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj bułkę, cebulę, jajko i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi. Następnie podziel mięso na 5 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek,
Ser camembert pokrój na małe trójkąciki. Pokrojone kawałki sera układaj na mięsie. Zlep brzegi formując kotlety w taki sposób, żeby ser był dokładnie schowany w środku.
Mielone z serem camembert smaż na patelni z rozgrzanym smalcem po około 10 minut z każdej strony.