Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety z dodatkiem rozgrzewającego cynamonu i imbiru obtoczone w sezamie. Polecam zarówno na obiad, do kanapek jak i ciepłą przekąskę na imprezę!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8285
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8285
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13122
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Cebulę kroimy w plastry, lekko solimy i podsmażamy na patelni do zbrązowienia. Mięso razem z podsmażoną cebulą mielimy, dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko. Czosnek drobno siekamy i ucieramy w moździerzu z solą, pieprzem, chili, szczyptą cynamonu i imbiru. Taką mieszankę dodajemy do mięsa i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety mielone i obtaczamy je w ziarnach sezamu z rozmarynem. Smażymy na patelni do zbrązowienia. Możemy podawać jako burgery z cebulką, ogórkiem i dużą ilością szczypiorku. Musztarda lub dip jogurtowy opcjonalnie- my lubimy!