Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie danie: mielone podane z surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka oraz z ziemniakami.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 441
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 441
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 169
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2705
Składniki
Przygotowujemy mielone: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 20 min. Cebulę drobno siekamy, przelewamy na sitku wrzątkiem i odstawiamy do odsączenia. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mielone na rumiano z każdej strony. Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną mocno odciskamy z soku i szatkujemy ją. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem /i ewentualnie sokiem z koszonej kapusty/. Mieszamy. Mielone podajemy z surówką i ziemniakami.