Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie danie: mielone podane z surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka oraz z ziemniakami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118146
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118146
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Przygotowujemy mielone: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 20 min. Cebulę drobno siekamy, przelewamy na sitku wrzątkiem i odstawiamy do odsączenia. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mielone na rumiano z każdej strony. Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną mocno odciskamy z soku i szatkujemy ją. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem /i ewentualnie sokiem z koszonej kapusty/. Mieszamy. Mielone podajemy z surówką i ziemniakami.