Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie danie: mielone podane z surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka oraz z ziemniakami.
Przygotowujemy mielone: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 20 min. Cebulę drobno siekamy, przelewamy na sitku wrzątkiem i odstawiamy do odsączenia. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mielone na rumiano z każdej strony.
Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną mocno odciskamy z soku i szatkujemy ją. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem /i ewentualnie sokiem z koszonej kapusty/. Mieszamy.
Mielone podajemy z surówką i ziemniakami.
Kiszone warzywa: Kiszone warzywa to najlepszy probiotyk zwłaszcza jesienią...
Odsłon: 4013
Tradycyjna sałatka jarzynowa w lżejszej wersji, bo bez dodatku majonezu. Nie...
Odsłon: 4446
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 81
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4807
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 68
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 24
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 81
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4807
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 68
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 24
Składniki
Przygotowujemy mielone: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 20 min. Cebulę drobno siekamy, przelewamy na sitku wrzątkiem i odstawiamy do odsączenia. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mielone na rumiano z każdej strony. Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną mocno odciskamy z soku i szatkujemy ją. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem /i ewentualnie sokiem z koszonej kapusty/. Mieszamy. Mielone podajemy z surówką i ziemniakami.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Dania główne
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Dania główne
Kotlety z uda kurczaka.
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Kalafiorowe curry według Roberta Makłowicza
Robert Makłowicz w swoim internetowym programie na YouTube podzielił się prze...
Odsłon: 37
Młode ziemniaki zapiekane w rękawie
Przepis na młode ziemniaki zapiekane w rękawie z ziołami.
Odsłon: 233