Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne polskie danie: mielone podane z surówką z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka oraz z ziemniakami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100920
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5826
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5826
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100920
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1967
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5826
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5826
Składniki
Przygotowujemy mielone: bułkę tartą zalewamy ciepłym bulionem i odstawiamy na 20 min. Cebulę drobno siekamy, przelewamy na sitku wrzątkiem i odstawiamy do odsączenia. Do bułki tartej dodajemy mięso mielone, odsączoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy, wbijamy jajko i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mielone na rumiano z każdej strony. Przygotowujemy surówkę: kapustę kiszoną mocno odciskamy z soku i szatkujemy ją. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew oczyszczamy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej i doprawiamy do smaku cukrem /i ewentualnie sokiem z koszonej kapusty/. Mieszamy. Mielone podajemy z surówką i ziemniakami.