Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z warzywami w złocistej panierce"
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 344
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 238
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6356
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 344
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 238
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 73
Polecam.
Odsłon: 6356
Składniki
Czas przygotowania: około 40 minut
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Mięso wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i odciśniętą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotletów. Ziemniaki obrać, opłukać, grubo zetrzeć.
Pozostałe jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka. Białko wymieszać z musztardą i startymi ziemniakami. Przyprawić solą. Frykadelki zanurzyć w roztrzepanych żółtkach. Oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na oleju 8 minut z każdej strony.
Pory oczyścić, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć, pociąć w plastry. W garnku zagotować 400 ml posolonej wody. Włożyć warzywa. Gotować je 10 minut. Dolać śmietanę. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać do mięsa. Gotowe danie udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco