Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z warzywami w złocistej panierce"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34639
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3849
Składniki
Czas przygotowania: około 40 minut
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Cebulę obrać, posiekać. Mięso wymieszać z 1 jajkiem, cebulą i odciśniętą bułką. Przyprawić solą i pieprzem. Uformować 8 kotletów. Ziemniaki obrać, opłukać, grubo zetrzeć.
Pozostałe jajko rozbić, oddzielić żółtko od białka. Białko wymieszać z musztardą i startymi ziemniakami. Przyprawić solą. Frykadelki zanurzyć w roztrzepanych żółtkach. Oblepić masą ziemniaczaną. Smażyć na oleju 8 minut z każdej strony.
Pory oczyścić, pokroić na kawałki. Marchewki obrać, umyć, pociąć w plastry. W garnku zagotować 400 ml posolonej wody. Włożyć warzywa. Gotować je 10 minut. Dolać śmietanę. Sos zagęścić zasmażką błyskawiczną. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Podawać do mięsa. Gotowe danie udekorować natką.Źródło: Życie na gorąco