Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przygotowanie tej potrawy wystarczy 20 minut :)
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 302
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 302
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1644
Składniki
Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju rzepakowego, wrzuciłam 250 g mielonego mięsa z indyka, pokrojone pieczarki, cebulę, osoliłam, mocno opieprzyłam i dusiłam pod przykryciem ok 15 minut. W połowie czasu podlałam szklanką wody. Po zakończonym czasie duszenia zagęściłam mąką i pogotowałam ok 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny. Podałam z ryżem.