Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przygotowanie tej potrawy wystarczy 20 minut :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 26
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju rzepakowego, wrzuciłam 250 g mielonego mięsa z indyka, pokrojone pieczarki, cebulę, osoliłam, mocno opieprzyłam i dusiłam pod przykryciem ok 15 minut. W połowie czasu podlałam szklanką wody. Po zakończonym czasie duszenia zagęściłam mąką i pogotowałam ok 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny. Podałam z ryżem.