Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z młodymi ziemniakami i surówką z pomidorów.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1364
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12698
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę, wymyte pomidory kroimy w plasterki,dodajemy sól,pieprz ziołowy i 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki mieszamy, wstawiamy do lodówki. Mięso doprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem i majerankiem, wbijamy jajka i wyrabiamy.
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy w gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki. ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy. usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów. Smacznego!!!