Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z młodymi ziemniakami i surówką z pomidorów.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Obraną cebulę kroimy w kostkę, wymyte pomidory kroimy w plasterki,dodajemy sól,pieprz ziołowy i 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany. Wszystkie składniki mieszamy, wstawiamy do lodówki. Mięso doprawiamy solą, pieprzami, czosnkiem i majerankiem, wbijamy jajka i wyrabiamy.
Z wyrobionego mięsa formujemy kotlety i smażymy w gorącym tłuszczu z każdej strony na rumiany kolor. W między czasie w osolonej wodzie gotujemy obrane, wymyte ziemniaki. ugotowane ziemniaki odlewamy z wody, odparowujemy. usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z pomidorów. Smacznego!!!