Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1367
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Mięso mielone łączymy z jajkiem ,bułką tartą ,startą cebulą ,odrobiną gałki muszkatołowej ,ziołami prowansalskmi ,solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,formujemy kotlety obtaczając je w bułce tartej wymieszanej ze słodką mieloną papryką ,solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Świeżą paprykę gotujemy ,obieramy ze skórki i blendujemy. Podsmażamy na oliwie z oliwek ,redukujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą i pieprzem.