Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15362
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 260
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2695
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15362
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4591
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 260
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2695
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4809
Składniki
Mięso mielone łączymy z jajkiem ,bułką tartą ,startą cebulą ,odrobiną gałki muszkatołowej ,ziołami prowansalskmi ,solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,formujemy kotlety obtaczając je w bułce tartej wymieszanej ze słodką mieloną papryką ,solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Świeżą paprykę gotujemy ,obieramy ze skórki i blendujemy. Podsmażamy na oliwie z oliwek ,redukujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą i pieprzem.