Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej danie zrobić dzień wcześniej żeby się ładnie wszystko przegryzło i mięsko przeszło warzywami.
Mięso może być pokrojone jak na kotlety albo w drobne kawałki podsmażamy najlepiej na suchej patelni, następnie przekładamy do garnka dolewamy troche wody i dusimy mięso aż zmięknie.
Cebulę kroimy w piórka, por na drobne plasterki. A marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, w razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy lekko przyprawą. Podajemy z ziemniakami, ryżem czy jak kto woli. Smacznego.
golonki są kruche, soczyste i z marchewką smakują wyśmienicie...................
Odsłon: 20584
Szybkie i proste szaszłyki z mięsa mielonego idealna propozycja na grill ;-))
Odsłon: 19716
Szybkowar ma swoich zwolenników i przeciwników . Ja jestem zwolenniczką kiedy...
Odsłon: 534
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 74
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 207
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 580
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 74
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 207
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 167
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 580
Składniki
Mięso może być pokrojone jak na kotlety albo w drobne kawałki podsmażamy najlepiej na suchej patelni, następnie przekładamy do garnka dolewamy troche wody i dusimy mięso aż zmięknie.
Cebulę kroimy w piórka, por na drobne plasterki. A marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, w razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy lekko przyprawą. Podajemy z ziemniakami, ryżem czy jak kto woli. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety mielone z cukinii
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Kotlety mielone z cukinii
Pełne smaku!
Odsłon: 33
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 42