Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej danie zrobić dzień wcześniej żeby się ładnie wszystko przegryzło i mięsko przeszło warzywami.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 123
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 35
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 449
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 123
Marynowanie grzybów to temat rzeka. Co roku marynuję dość dużo grzybów, ale z...
Odsłon: 35
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 449
Składniki
Mięso może być pokrojone jak na kotlety albo w drobne kawałki podsmażamy najlepiej na suchej patelni, następnie przekładamy do garnka dolewamy troche wody i dusimy mięso aż zmięknie.
Cebulę kroimy w piórka, por na drobne plasterki. A marchewkę, seler i pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, w razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą i dusimy aż wszystko będzie miękkie. Na końcu doprawiamy lekko przyprawą. Podajemy z ziemniakami, ryżem czy jak kto woli. Smacznego.