Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24315
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 181
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 387
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 558
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24315
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 181
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 387
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 558
Składniki
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki, dodać pokrojoną cebulę, listki lubczyku, ząbki czosnku. Wszystko pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Doprawić solą, pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki. Jaja ugotować na twardo, trwa to kilka minut. Makaron ugotować z dodrze osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Blaszkę 22 X 9 cm wysmarować smalcem posypać płatkami owsianymi. Mięso wyrobić z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą i bulionem, na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać. Mniej niż połowę masy mięsnej wyłożyć do blaszki, po środku rozłożyć ugotowane jaja. Wzdłuż jaj rozłożyć trochę mięsa, przykryć warstwą czerwonej fasoli, potem warstwę posiekanej natki pietruszki. Wszystko przykryć resztą masy mięsnej, delikatnie docisnąć. Wierzch posypać lekko zmielonymi orzechami z siemieniem. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Piec w 180-160 C około 50-60 minut.