Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10891
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2603
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10891
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3526
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2603
Składniki
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki, dodać pokrojoną cebulę, listki lubczyku, ząbki czosnku. Wszystko pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Doprawić solą, pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki. Jaja ugotować na twardo, trwa to kilka minut. Makaron ugotować z dodrze osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Blaszkę 22 X 9 cm wysmarować smalcem posypać płatkami owsianymi. Mięso wyrobić z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą i bulionem, na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać. Mniej niż połowę masy mięsnej wyłożyć do blaszki, po środku rozłożyć ugotowane jaja. Wzdłuż jaj rozłożyć trochę mięsa, przykryć warstwą czerwonej fasoli, potem warstwę posiekanej natki pietruszki. Wszystko przykryć resztą masy mięsnej, delikatnie docisnąć. Wierzch posypać lekko zmielonymi orzechami z siemieniem. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Piec w 180-160 C około 50-60 minut.