Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29319
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7031
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30580
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29319
Składniki
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki, dodać pokrojoną cebulę, listki lubczyku, ząbki czosnku. Wszystko pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Doprawić solą, pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki. Jaja ugotować na twardo, trwa to kilka minut. Makaron ugotować z dodrze osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Blaszkę 22 X 9 cm wysmarować smalcem posypać płatkami owsianymi. Mięso wyrobić z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą i bulionem, na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać. Mniej niż połowę masy mięsnej wyłożyć do blaszki, po środku rozłożyć ugotowane jaja. Wzdłuż jaj rozłożyć trochę mięsa, przykryć warstwą czerwonej fasoli, potem warstwę posiekanej natki pietruszki. Wszystko przykryć resztą masy mięsnej, delikatnie docisnąć. Wierzch posypać lekko zmielonymi orzechami z siemieniem. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Piec w 180-160 C około 50-60 minut.