Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 63
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 40
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9298
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 63
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 40
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9298
Składniki
Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki, dodać pokrojoną cebulę, listki lubczyku, ząbki czosnku. Wszystko pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Doprawić solą, pieprzem, przykryć i odstawić do lodówki. Jaja ugotować na twardo, trwa to kilka minut. Makaron ugotować z dodrze osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Blaszkę 22 X 9 cm wysmarować smalcem posypać płatkami owsianymi. Mięso wyrobić z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą i bulionem, na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać. Mniej niż połowę masy mięsnej wyłożyć do blaszki, po środku rozłożyć ugotowane jaja. Wzdłuż jaj rozłożyć trochę mięsa, przykryć warstwą czerwonej fasoli, potem warstwę posiekanej natki pietruszki. Wszystko przykryć resztą masy mięsnej, delikatnie docisnąć. Wierzch posypać lekko zmielonymi orzechami z siemieniem. Udekorować połówkami orzechów włoskich. Piec w 180-160 C około 50-60 minut.