Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięsne babeczki

Mięsne babeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 569

odmiana dla zwykłech mielonych

Składniki

  • mięso wieprzowe (łopatka, szynka) 60-70 dag
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 1 szt
  • pomidory suszone kilka szt
  • ser żółty tarty 2-3 łyżki
  • sół, pieprz, pieprz ziołowy, sos sojowy
  • papryka czerwona kawałek
  • jajko
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. mięso zmielić, pieczarki umyć, drobniutko posiekać, pokroić pomidory, paprykę i cebulę,
    2. składniki kotletów wymieszać, dodać jajko, doprawić do smaku, można dodać także posiekaną, natke pietruszki,
    3. masę nakładać do foremek na babeczki ( ja piekłam w silikonowych ),
    piec ok 20-25 min w 180 st,



    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń