Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne babeczki z ziemniaczaną czapą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj. Pap rykę oczyść, pokrój w drobną kostkę. Mięso, cebulę, paprykę, rozmrożony szpinak, jajko, ok. 3 łyżki bułki tartej i łyżeczkę ziół prowansalskich dokładnie wyrób. Przypraw solą i pieprzem.
Formę do muffinek lub foremki do babeczek natłuść, oprósz bułką tartą. Z masy uformuj kulki, napełnij foremki. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Ziemniaki ugotuj. Odcedź, dodaj mleko, majonez, musztardę i szczyptę słodkiej papryki, wymieszaj, przypraw. Ciepłą masą napełnij szprycę. Wyciśnij na babeczki.
Boczek pokrój w kostkę, podsmaż. Boczkiem i szczypiorkiem posyp babeczki.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie