Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe wykorzystanie mięsa mielonego inne niż kotlety, apetyczne i aromatyczne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11340
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13529
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5304
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4142
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11340
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13529
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5304
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie . Połowę sera zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać. Na patelni rozgrzać olej wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Do mięsa dodać bułkę, jajko , połowę utartego sera, dokładnie wymieszać, podzielić na 6 części. Z każdej porcji uformować kulkę i umieścić w naczyniu żaroodpornym. W każdej kulce zrobić wgłębienie kieliszkiem lub czymś innym.
W każde wgłębienie nałożyć trochę sera.
Na ser ułożyć pieczarki.
Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, umieścić na pieczarkach. Do każdego gniazdka, dodać po kilka żurawin.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut , wyjąć, posypać resztą utartego sera, wstawić i piec do dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.