Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe wykorzystanie mięsa mielonego inne niż kotlety, apetyczne i aromatyczne.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2405
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2405
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 504
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 849
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie . Połowę sera zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać. Na patelni rozgrzać olej wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Do mięsa dodać bułkę, jajko , połowę utartego sera, dokładnie wymieszać, podzielić na 6 części. Z każdej porcji uformować kulkę i umieścić w naczyniu żaroodpornym. W każdej kulce zrobić wgłębienie kieliszkiem lub czymś innym.
W każde wgłębienie nałożyć trochę sera.
Na ser ułożyć pieczarki.
Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, umieścić na pieczarkach. Do każdego gniazdka, dodać po kilka żurawin.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut , wyjąć, posypać resztą utartego sera, wstawić i piec do dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.