Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe wykorzystanie mięsa mielonego inne niż kotlety, apetyczne i aromatyczne.
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14868
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 156
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 72
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14868
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 156
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie . Połowę sera zetrzeć na tarce o grubszych otworach. Pieczarki obrać. Na patelni rozgrzać olej wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, usmażyć. Do mięsa dodać bułkę, jajko , połowę utartego sera, dokładnie wymieszać, podzielić na 6 części. Z każdej porcji uformować kulkę i umieścić w naczyniu żaroodpornym. W każdej kulce zrobić wgłębienie kieliszkiem lub czymś innym.
W każde wgłębienie nałożyć trochę sera.
Na ser ułożyć pieczarki.
Paprykę umyć , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, umieścić na pieczarkach. Do każdego gniazdka, dodać po kilka żurawin.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut , wyjąć, posypać resztą utartego sera, wstawić i piec do dobrego zrumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami.