Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa mielonego można zrobić takie oto kule. Urozmaicić smakiem wędzonej śliwki, pieczarek, szpinaku. Warto spróbować.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1310
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1025
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pieczarki. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Mięso wymieszać z wcześniej namoczonym w mleku chlebem tostowym oraz roztrzepanym jajkiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Wyrobić mięso na gładką masę. Jeśli mięso jest zbyt luźne dodać bułki tartej. Formować kule i wciskać do środka śliwki. Obtaczać w bułce tartej. Pieczarki zsunąć na bok patelni i obsmażyć kule. Na wierzch nałożyć szpinak. Dodać szklankę gorącej wody i dusić pod przykryciem 30 min. na wolnym ogniu. Delikatnie mieszać od czasu do czasu. W mleku rozmieszać mąkę i dodać do sosu. Dodać pieprz świeżo mielony i sól do smaku Jeszcze chwilę mieszać i dusić. Smacznego.