Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mięsa mielonego można zrobić takie oto kule. Urozmaicić smakiem wędzonej śliwki, pieczarek, szpinaku. Warto spróbować.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 967
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 967
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 104
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2159
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4174
Składniki
Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pieczarki. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Mięso wymieszać z wcześniej namoczonym w mleku chlebem tostowym oraz roztrzepanym jajkiem, ziołami prowansalskimi, pieprzem i solą. Wyrobić mięso na gładką masę. Jeśli mięso jest zbyt luźne dodać bułki tartej. Formować kule i wciskać do środka śliwki. Obtaczać w bułce tartej. Pieczarki zsunąć na bok patelni i obsmażyć kule. Na wierzch nałożyć szpinak. Dodać szklankę gorącej wody i dusić pod przykryciem 30 min. na wolnym ogniu. Delikatnie mieszać od czasu do czasu. W mleku rozmieszać mąkę i dodać do sosu. Dodać pieprz świeżo mielony i sól do smaku Jeszcze chwilę mieszać i dusić. Smacznego.