Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne kuleczki z zielonym pieprzem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso (wieprzowo-wołowe) wymieszaj w misce razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj obraną i poszatkowaną cebulę oraz połowę ziół. Masę starannie wymieszaj, dopraw słodką papryką oraz solą i pieprzem.
Z masy mięsnej formuj w dłoniach malutkie kulki. Ułóż je w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 10 min w 180 st.
Po tym czasie dodaj do mięsa lekko rozdrobnione pomidory wraz z zalewą. Wlej białe wino, wsyp łyżkę marynowanego zielonego pieprzu. Dodaj osączone z zalewy czarne oliwki bez pestek (ok. 10 dag). Dopraw całość szczyptą soli, pieprzu i cukru. Piecz jeszcze 15 minut, co pewien czas mieszając.
Makaron (40 dag) ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu, odcedź na sicie, przełóż do miski i wymieszaj z resztą ziół. Podawaj do mięsa z sosem.Źródło: Świat kobiety