Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny pomysł na danie z makaronem :) Tym razem z mięsnymi kulkami ,nadziewanymi ziemniakami. Wyszło przepysznie.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7027
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7027
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1132
Składniki
Do mięsa mielonego wbijamy jajko ,dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy je z dodatkiem zimnego bulionu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku ,odcedzamy i ubijamy. Cebulę drobno siekamy i szklimy ją na odrobinie oliwy. Dodajemy do ziemniaków i mieszamy. Doprawiamy gałką muszkatołową oraz pieprzem. W rondelku rozpuszczamy margarynę ,dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy przecier pomidorowy ,smażymy jeszcze 5 min ,po czym zalewamy ciepłym bulionem warzywnym. Z ostudzonych ziemniaków formujemy kulki (2 cm). Każdą kulkę ziemniaczaną owijamy mięsem mielonym (dość cienko). Przygotowane pulpety smażymy na złoto z każdej strony ,następnie przekładamy do sosu i dusimy na wolnym ogniu 10-15 min. Do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem.