Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inny pomysł na kotlety mielone.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1086
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 381
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3256
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 721
Składniki
Fasolę płuczemy i gotujemy na półtwardo. Osączamy i studzimy.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Mieszamy z mięsem, dodajemy jajko i bułkę tartą. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do drobiu. Dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na niewielkie części. Z każdej formujemy placek, układamy na niej fasolkę i zlepiamy na kształt palucha.
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Obsmażamy paluchy na rumiano. Przekładamy do garnka, zalewamy 1 szklanką wody. Dusimy na małym ogniu ok. 30 min. Sos doprawiamy i zagęszczamy mąką. Gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy z ugotowaną fasolką i kopytkami.