Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem są dosyć czasochłonne, ale za to bardzo smaczne i końcowy efekt to nam wynagradza. Farsz mięsny powinien być dobrze doprawiony i nie powinien być zbyt suchy.
wałek stolnica, miska, widelec , foremka do pierogów lub szklanka, garnek do gotowania , patelnia,
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22729
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15093
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4830
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45291
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 703
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22729
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15093
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4830
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45291
Składniki
Ciasto; Mąkę wsypać do większej miski, dodać olej, sól i stopniowo dolewać ciepłą wodę, wymieszać widelcem tak aby składniki się połączyły. Ciasto wyłożyć na stolnicę i wyrabiać tak długo aż ciasto będzie gładkie , jednolite i miękkie. W razie konieczności dolać wody lub dosypać mąki. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie wysychała a drugą rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub foremką do pierogów. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, następnie krążek złożyć na pół i dobrze pozlepiać brzegi. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Gdy woda się zagotuje wkładać porcjami pierogi i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone z podsmażoną cebulą. Rada; można okrasić również skwarkami z wytopionego boczku. Farsz; Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Pierożki gotowe do podania.