Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z mięsem są dosyć czasochłonne, ale za to bardzo smaczne i końcowy efekt to nam wynagradza. Farsz mięsny powinien być dobrze doprawiony i nie powinien być zbyt suchy.
wałek stolnica, miska, widelec , foremka do pierogów lub szklanka, garnek do gotowania , patelnia,
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 134
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 134
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 235
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto; Mąkę wsypać do większej miski, dodać olej, sól i stopniowo dolewać ciepłą wodę, wymieszać widelcem tak aby składniki się połączyły. Ciasto wyłożyć na stolnicę i wyrabiać tak długo aż ciasto będzie gładkie , jednolite i miękkie. W razie konieczności dolać wody lub dosypać mąki. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną owinąć folią spożywczą aby nie wysychała a drugą rozwałkować, wykrawać krążki szklanką lub foremką do pierogów. Na każdy krążek nakładać porcję farszu, następnie krążek złożyć na pół i dobrze pozlepiać brzegi. W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i odrobiną oleju. Gdy woda się zagotuje wkładać porcjami pierogi i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać okraszone z podsmażoną cebulą. Rada; można okrasić również skwarkami z wytopionego boczku. Farsz; Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Pierożki gotowe do podania.