Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne ptysie z kapustą"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
Ciasto: margarynę pokrój, włóż do rondelka, wlej 2 szklanki wody, zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Ostudź. Ciasto ucieraj, dodając jajka i proszek. Uformuj ptysie, piecz 30 min w 200°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: mięso, cebule i czosnek pokrój, usmaż na oleju. Ostudź. Kapustę ugotuj, ostudź. Zmiel z mięsem i warzywami, przypraw. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie