Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mięsne ptysie z kapustą"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 174
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 174
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 139
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 790
Składniki
Ciasto: margarynę pokrój, włóż do rondelka, wlej 2 szklanki wody, zagotuj. Wsyp mąkę, energicznie mieszając. Ostudź. Ciasto ucieraj, dodając jajka i proszek. Uformuj ptysie, piecz 30 min w 200°C. Ostudź, przekrój na pół.
Farsz: mięso, cebule i czosnek pokrój, usmaż na oleju. Ostudź. Kapustę ugotuj, ostudź. Zmiel z mięsem i warzywami, przypraw. Farszem napełnij ptysie.Źródło: Chwila dla Ciebie