Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana pierś drobiowa w imbirowej marynacie, trochę warzyw i to wszystko zapieczone w kruchym cieście. Polecam.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę mieszamy z przyprawami, przykrywamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy rozkruszone drożdże, zioła, kawałki zimnej margaryny, młody jęczmień i wszystko rozgniatamy na kruszonkę. Potem wbijamy jajko, dodajemy sól, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie drobno siekamy mięso z marynaty. Formę 22 X 9 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wyrośniętym ciastem wykładamy spód blaszki, na boki ciasto wałujemy, wycinamy paski szerokości 2,5 cm. Paskami okładamy boki formy i posypujemy kaszą manną. Ciasta jest trochę więcej, z reszty wycinamy zwierzątka lub inne wzorki.
Mi ni papryki krótko moczymy w gorącej wodzie, osuszamy. Kolby krótko gotujemy z dodatkiem kurkumy. Do posiekanego mięsa dodajemy roztrzepane jajko,, posiekany imbir, kaszę manną, mieszamy i wykładamy cienką warstwę na ciasto. Na mięso rozkładamy połówki dwóch papryczek, przykrywamy cienką warstwą mięsa, następnie pośrodku rozkładamy oliwki, wzdłuż nich kolby kukurydzy i paski trzeciej papryczki. Wszystko przykrywamy mięsem, posypujemy lekko zmielonym siemieniem lnianym, Zapiekankę pieczemy ok. 50 minut w 180 C.