Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana pierś drobiowa w imbirowej marynacie, trochę warzyw i to wszystko zapieczone w kruchym cieście. Polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę mieszamy z przyprawami, przykrywamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy rozkruszone drożdże, zioła, kawałki zimnej margaryny, młody jęczmień i wszystko rozgniatamy na kruszonkę. Potem wbijamy jajko, dodajemy sól, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie drobno siekamy mięso z marynaty. Formę 22 X 9 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wyrośniętym ciastem wykładamy spód blaszki, na boki ciasto wałujemy, wycinamy paski szerokości 2,5 cm. Paskami okładamy boki formy i posypujemy kaszą manną. Ciasta jest trochę więcej, z reszty wycinamy zwierzątka lub inne wzorki.
Mi ni papryki krótko moczymy w gorącej wodzie, osuszamy. Kolby krótko gotujemy z dodatkiem kurkumy. Do posiekanego mięsa dodajemy roztrzepane jajko,, posiekany imbir, kaszę manną, mieszamy i wykładamy cienką warstwę na ciasto. Na mięso rozkładamy połówki dwóch papryczek, przykrywamy cienką warstwą mięsa, następnie pośrodku rozkładamy oliwki, wzdłuż nich kolby kukurydzy i paski trzeciej papryczki. Wszystko przykrywamy mięsem, posypujemy lekko zmielonym siemieniem lnianym, Zapiekankę pieczemy ok. 50 minut w 180 C.