Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny bochen serowo-ziołowy"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 612
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3311
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 595
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 612
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3311
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 595
Składniki
Tosty namocz w zimnej wodzie i odciśnij. Czosnek obierz, posiekaj. Ser żółty zetrzyj na tarce o małych otworkach. Zioła opłucz, osusz. Listki natki i igiełki rozmarynu poodrywaj od gałązek, drobno posiekaj.
Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj odciśnięty chleb, posiekany czosnek i 5 dag startego żółtego sera. Wbij jajko, dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw do smaku solą i pieprzem, starannie wyrób rękoma. Uformuj z niej podłużny bochenek i ułóż w nasmarowanej masłem formie do pieczenia.
Pozostały ser wymieszaj z posiekanymi ziołami. Mieszanką równomiernie posyp wierzch pieczeni. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 75 min.
W posolonej wodzie ugotuj osobno fasolkę i bób, odcedź i natychmiast przelej zimną wodą. Bób obierz z łupinek. Cebulę obierz, posiekaj. Boczek pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, zeszklij cebulę. Dołóż boczek, wysmaż. Dodaj fasolkę i bób, wymieszaj. Przypraw pieprzem, podgrzej. Jarzynką obłóż upieczony pasztet.Źródło: Tina