Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięsny keks z jajkami oraz kukurydzą i marchewką"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w kostkę, gotuj 10 minut w lekko posolonej wodzie. Odłóż 2 jajka, resztę ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i odłóż do wystudzenia. Marchewki odcedź, osącz. Kukurydzę przełóż na sitko, poczekaj, aż ocieknie z zalewy.
Cebulę obierz, drobno posiekaj. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj posiekaną cebulę oraz 2 surowe jajka. Dosyp tartą bułkę. Dołóż musztardę, kukurydzę i kosteczki marchewki. Masę przypraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Dobrze wyrób.
Foremkę posmaruj olejem. Na spodzie rozsmaruj 1/2 mięsnej masy. Na tym ułóż jajka (w dwóch rzędach). Przykryj resztą masy oraz plasterkami boczku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz około 60 minut. Udekoruj np. rozmarynem.Źródło: Tina