Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam swojską blachę, aromatyczne mięso i ziemniaki, swojskie jedzenie które zrobicie w 30 minut. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/EdqtzD8L4_4
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4560
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 779
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 278
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4560
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 250
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 779
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1108
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 278
Składniki
Na początek rozgrzejcie piekarnik na 200 stopni góra dół, przygotujcie również blachę z papierem do pieczenia. Następnie ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na duże cząstki, z mięsem postępujemy podobnie, łopatkę myjemy i kroimy w dużą kostkę, ziemniaki i mięso przekładamy na blachę, następnie dorzucamy wszystkie zioła, drobno posiekany czosnek, obficie solimy i pieprzymy, posypujemy papryką, dolewamy oliwę, całość należy dokładnie wymieszać i równomiernie rozmieścić na blasze.
Do nagrzanego piekarnika na 200 stopni wkładamy przygotowaną blachę i pieczemy ok 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i po wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego !!!