Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam swojską blachę, aromatyczne mięso i ziemniaki, swojskie jedzenie które zrobicie w 30 minut. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/EdqtzD8L4_4
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93875
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93875
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2716
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3534
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1635
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2307
Składniki
Na początek rozgrzejcie piekarnik na 200 stopni góra dół, przygotujcie również blachę z papierem do pieczenia. Następnie ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na duże cząstki, z mięsem postępujemy podobnie, łopatkę myjemy i kroimy w dużą kostkę, ziemniaki i mięso przekładamy na blachę, następnie dorzucamy wszystkie zioła, drobno posiekany czosnek, obficie solimy i pieprzymy, posypujemy papryką, dolewamy oliwę, całość należy dokładnie wymieszać i równomiernie rozmieścić na blasze.
Do nagrzanego piekarnika na 200 stopni wkładamy przygotowaną blachę i pieczemy ok 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i po wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego !!!