Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam swojską blachę, aromatyczne mięso i ziemniaki, swojskie jedzenie które zrobicie w 30 minut. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/EdqtzD8L4_4
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 72
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 222
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 97
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 474
Składniki
Na początek rozgrzejcie piekarnik na 200 stopni góra dół, przygotujcie również blachę z papierem do pieczenia. Następnie ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na duże cząstki, z mięsem postępujemy podobnie, łopatkę myjemy i kroimy w dużą kostkę, ziemniaki i mięso przekładamy na blachę, następnie dorzucamy wszystkie zioła, drobno posiekany czosnek, obficie solimy i pieprzymy, posypujemy papryką, dolewamy oliwę, całość należy dokładnie wymieszać i równomiernie rozmieścić na blasze.
Do nagrzanego piekarnika na 200 stopni wkładamy przygotowaną blachę i pieczemy ok 30 minut. Po tym czasie wyciągamy blachę z piekarnika i po wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorem i natką pietruszki. Gotowe !!! Smacznego !!!