Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone w cieście francuskim to znakomita propozycja na obiad. Danie składa się z niewielu prostych składników. Dlatego, jeśli nie masz czasu na gotowanie, sięgnij po ten przepis.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1248
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1367
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1248
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 302
Składniki
Z pora wytnij jasnozieloną i białą część. Pokrój na niewielkie kawałki. Z papryki pozbądź się gniazda nasiennego, posiekaj drobno. Ząbek czosnku obierz, rozgnieć i drobno pokrój.
Na głębokiej patelni rozgrzej tłuszcz. Wrzuć mięso mielone, posól je i popieprz. Dopraw też majerankiem. Mieszaj od czasu do czasu, aby usmażyło się z każdej strony. Dodaj pokrojony por, paprykę i ząbek czosnku. Całość podsmażaj jeszcze kilka minut. Dodaj łyżeczkę koncentratu pomidorowego i wymieszaj.
Teraz rozłóż ciasto francuskie na blacie. Przy dłuższym boku wyłóż farsz na całej długości. Pokrojoną w drobne kawałki mozzarellę wysyp równomiernie. Zawiń ciasto w roladę.
Jajko rozkłóć dokładnie i posmaruj nim wierzch ciasta. Teraz pokrój je na kilka części. Natnij górną warstwę ciasta ostrym nożem.
Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz około 20-25 minut.