Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś miałam okazję próbować gołąbków zawijanych w liście kiszonej kapusty. Kompozycja mielonego mięsa i kiszonej kapusty jest obłędna:) Proponowane przez ze mnie danie ma coś w sobie z owych gołąbków: podsmażone mięso mielone wymieszane z gotowaną kwaśną kiszoną kapustą podane z ziemniakami. Takie danie świetnie sprawdzi się na chłodne dni:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28181
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/, przekładamy do garnka i zalewamy wodą do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Gotujemy do miękkości. Kiedy kapusta się gotuje na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem i harrisą. Gdy mięso będzie dobrze wysmażone i lekko się zrumieni na patelnię dodajemy ugotowaną kapustę i dusimy razem do czasu aż woda z kapusty odparuje. W razie potrzeby - jeśli potrawa nie będzie miała wyrazistego smaku - podlewamy sokiem z kiszonej kapusty. Kapustę z mięsem mielonym podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.