Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś miałam okazję próbować gołąbków zawijanych w liście kiszonej kapusty. Kompozycja mielonego mięsa i kiszonej kapusty jest obłędna:) Proponowane przez ze mnie danie ma coś w sobie z owych gołąbków: podsmażone mięso mielone wymieszane z gotowaną kwaśną kiszoną kapustą podane z ziemniakami. Takie danie świetnie sprawdzi się na chłodne dni:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 717
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 717
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 79
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/, przekładamy do garnka i zalewamy wodą do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Gotujemy do miękkości. Kiedy kapusta się gotuje na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem i harrisą. Gdy mięso będzie dobrze wysmażone i lekko się zrumieni na patelnię dodajemy ugotowaną kapustę i dusimy razem do czasu aż woda z kapusty odparuje. W razie potrzeby - jeśli potrawa nie będzie miała wyrazistego smaku - podlewamy sokiem z kiszonej kapusty. Kapustę z mięsem mielonym podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.