Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś miałam okazję próbować gołąbków zawijanych w liście kiszonej kapusty. Kompozycja mielonego mięsa i kiszonej kapusty jest obłędna:) Proponowane przez ze mnie danie ma coś w sobie z owych gołąbków: podsmażone mięso mielone wymieszane z gotowaną kwaśną kiszoną kapustą podane z ziemniakami. Takie danie świetnie sprawdzi się na chłodne dni:)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /ale sok zachowujemy/, przekładamy do garnka i zalewamy wodą do wysokości kapusty. Dodajemy ziele angielskie, pieprz ziarnisty i startą na tarce o dużych oczkach marchew. Gotujemy do miękkości. Kiedy kapusta się gotuje na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem i harrisą. Gdy mięso będzie dobrze wysmażone i lekko się zrumieni na patelnię dodajemy ugotowaną kapustę i dusimy razem do czasu aż woda z kapusty odparuje. W razie potrzeby - jeśli potrawa nie będzie miała wyrazistego smaku - podlewamy sokiem z kiszonej kapusty. Kapustę z mięsem mielonym podajemy z gotowanymi ziemniakami posypanymi koperkiem.