Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe, które właściwie robi się samo. Mielone mięso w połączeniu z ryżem i warzywami to znakomity pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Do potrawy pod sam koniec możesz dodać starty na tarce żółty ser, nada kremowej konsystencji daniu i ciekawego smaku.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 113
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 631
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5710
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 94
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 113
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 631
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj.
Pomidory pokrój w dużą kostkę.
Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Połówki pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj czosnek i mięso. Smaż do momentu, aż białko mięsa się zetnie.
Następnie dodaj pomidory, pokroje papryki i ryż. Całość zalej bulionem.
Wszystko gotuj pod przykryciem (mieszaj od czasu do czasu) przez 20-25 minut, do momentu, aż ryż będzie miękki. Dopraw przyprawami.
Danie serwuj posypane posiekanym koperkiem.