Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe, które właściwie robi się samo. Mielone mięso w połączeniu z ryżem i warzywami to znakomity pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Do potrawy pod sam koniec możesz dodać starty na tarce żółty ser, nada kremowej konsystencji daniu i ciekawego smaku.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3869
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3869
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj.
Pomidory pokrój w dużą kostkę.
Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Połówki pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj czosnek i mięso. Smaż do momentu, aż białko mięsa się zetnie.
Następnie dodaj pomidory, pokroje papryki i ryż. Całość zalej bulionem.
Wszystko gotuj pod przykryciem (mieszaj od czasu do czasu) przez 20-25 minut, do momentu, aż ryż będzie miękki. Dopraw przyprawami.
Danie serwuj posypane posiekanym koperkiem.