Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe, które właściwie robi się samo. Mielone mięso w połączeniu z ryżem i warzywami to znakomity pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Do potrawy pod sam koniec możesz dodać starty na tarce żółty ser, nada kremowej konsystencji daniu i ciekawego smaku.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj.
Pomidory pokrój w dużą kostkę.
Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Połówki pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę, pod koniec dodaj czosnek i mięso. Smaż do momentu, aż białko mięsa się zetnie.
Następnie dodaj pomidory, pokroje papryki i ryż. Całość zalej bulionem.
Wszystko gotuj pod przykryciem (mieszaj od czasu do czasu) przez 20-25 minut, do momentu, aż ryż będzie miękki. Dopraw przyprawami.
Danie serwuj posypane posiekanym koperkiem.