Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam ani za jednymi, ani za drugimi, czasem robię sama, bo wiem co jem, a to wcale inaczej niż kupowanie kota w worku. Przepis nadaje się na kotlety mielone, hamburgery, pieczeń, gołąbki, jako farsz do gołąbków i nie tylko.
Blacha do pieczenia, nóż i deska do krojenia, łyżeczka łyżka
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 274
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1121
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 274
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1121
Składniki
Do małej miseczki odmierzamy łyżkę bułki tartej, która zalewamy mlekiem i zostawiamy na chwilę. Do miski, w której będziemy wyrabiać mięso wkładamy wieprzowinę, wbijamy jajko,dodajemy pieprz, pastę paprykowa, oregano, czosnek, posiekaną chili po wygniazdowaniu, pietruszkę, pokrojoną w kostkę cebulę, a na koniec bułkę tartą bez wyciskania, bo bułka wsiąknie całe mleko. Wyrabiamy.
Po wyrobieniu mięso dzielimy na 4 równe części i formujemy płaskie owalne hamburgery.
Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni Celsjusza, wkładamy na blasze hamburgery i pieczemy pół godziny. Smacznego.