Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejku już czasem brakuje pomysłów na obiad ale ja zawsze wymyślę coś z niczego, choć czasami mam już dość. Staram się jak mogę aby moja rodzinka się najadła i była zadowolona. Dziś przygotowałam mięso z chrząstką raz że jest tanie a drugie że dość szybko się je przygotowuje a jeszcze bardziej smakuje.
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1229
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 824
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1229
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 824
Składniki
Przygotować mięso z chrząstką, obsypać je przyprawami czyli pieprzem, papryką i wlać olej całość wymieszać i odstawić na 15 minut aby mięso przeszło przyprawami.
Gdy mięso odstało już swój czas przełożyć je na dużą patelnię i obsmażyć na rumiany kolor. Jak już całe mięso jest ładnie obsmażone i zarumienione, wlać trzy szklanki wody i dodać suszone warzywa, dusić tak pod przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa. W międzyczasie doprawić przyprawą z solą.
Gdy mięso jest już dość miękkie, śmietanę rozrobić w pół szklanki wody z mąką tak aby nie było grudek można dodać szczyptę cukru wtedy sos się nie zważy. Przygotowaną śmietaną zalać mięso i zagotować. Na sam koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki i również zagotować do czasu aż powstanie sos.
Tak przygotowane mięso w sosie podałam z uprażoną kaszą jęczmienną oraz swoimi grzybami leśnymi w zalewie octowej. Obiad wyszedł bardzo smaczny.