Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie w niedziele u mnie obiad inny niż u wszystkich nie ma rosołu ani schabowego ale za to jest przepyszne mięso z chrząstką. Przecież nie muszę gotować jak każdy jestem sobą i gotuje na co najdzie nas ochota. Nie wiem jak wy ale ja już czasem mam dość gotowania i codziennego wymyślania co zrobić znowu na obiad, czasami brakuje mi już pomysłów aż głowa boli od tego wymyślania.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3511
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 238
Składniki
Mięso wyjąć z paczki ( takie mięso z chrząstka można kupić w paczce jak również na kilogramy ) i umyć, osuszyć na durszlaku z nadmiaru wody. Gdy już mięso ociekło z wody posypać przyprawami dodać olej i całość dokładnie wymieszać aby mięso połączyło się z przyprawami, odstawić na dziesięć minut.
Gdy mięso w przyprawach odstało już swój czas przełożyć całą zawartość na suchą głęboką patelnię i podsmażyć co raz je mieszając na lekko brązowy kolor. Jak już jest dość podsmażone wtedy wlać dwie i pół szklanki wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Gdy mięso jest już prawie miękkie wtedy dodać jeszcze pół szklanki wody oczywiście przegotowanej, suszoną włoszczyznę, ziela angielskie cztery, dwa liście laurowe oraz przyprawę z solą. Całość dusić nadal na wolnym ogniu pod przykryciem do pełnej miękkości mięsa i powstania sosu, na koniec dodać drobno pokrojony koper i chwile podsmażyć ( oczywiście trzeba pamiętać o tym aby mięso mieszać podczas duszenia ).
Tak przygotowane mięsko podałam z makaronem gwiazdeczki ugotowanym osobno oraz pomidorem posolonym i obsypanym pieprzem. Mięsko wyszło tak delikatne i mięciutkie że aż rozpływało się w ustach. Może to nie jest za bogaty obiad ale za to bardzo smaczny.