Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z kapustą

Mięso z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Mięso z kapustą"

Składniki

  • 60 dag karkówki
  • 15 goździków
  • łyżka miodu
  • pieprz
  • szklanka bulionu. Kapusta: 50 dag kiszonej kapusty
  • 1/2 cebuli
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka kminku
  • sól
  • łyżka cukru
  • 2 gruszki
  • 2 jabłka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W mięso powtykaj goździki i posmaruj miodem. Włóż do brytfanny, dopraw pieprzem i podlej bulionem. Piecz w temp. 170 C 40 min.

  2. Cebulę i kapustę posiekaj. Podsmaż na patelni, wsyp kminek, sól i cukier.

  3. Podduszoną kapustę włóż pod mięso do brytfanny, dodaj pokrojone gruszki i jabłka i dopiekaj przez ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń