Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w jogurcie z dodatkiem czosnku, imbiru i przyprawy Garam Masala jest bardzo smaczne i aromatyczne.
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28714
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 253
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28714
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 253
Składniki
Do miski włożyć jogurt, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę Garam Masala, paprykę mieloną, starty imbir i świeżo zmielony pieprz dokładnie wymieszać.
Umyte i osuszone mięso, natrzeć solą i obtoczyć w marynacie, zawinąć w folię i pozostawić w lodówce na noc.
Następnie razem z marynatą włożyć do worka do pieczenia mięsa, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na około 60 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika.
Ziemniaki obrać i ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Po upływie 40 minut z mięsa usunąć woreczek foliowy, wsypać pół miękkie ziemniaki, wymieszać z powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso i ziemniaki ładnie się przyrumieniły.