Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka marynowane w przyprawach, upieczone z pomarańczą ma chrupiącą skórkę, jest przepyszne.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5213
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5213
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 42
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 65
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą i kolorowym pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miski. Dodać mielony imbir, rozmaryn, sok z pomarańczy, oliwę, sos sojowy, ocet i mieloną paprykę, wymieszać.
Przygotowane mięso dokładnie włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć marynatą, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na 3-4 godziny.
Następnie na mięsie ułożyć pokrojone w wiórki masło. Obłożyć plasterkami pomarańczy, podlać odrobiną wody. Przykryć i wstawić na około 50 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Po upływie pół godziny z mięsa usunąć pokrywkę i przełożyć na bok plasterki pomarańczy. Naczynie ponownie włożyć do piekarnika i piec aby mięso nabrało rumianego koloru i uzyskało chrupiącą skórkę.