Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru

Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 303

Mięso z kurczaka przygotowane według tego przepisu jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne.

Składniki

  • mięso z kurczaka 4 porcje
  • Ajwar 3 łyżeczki
  • musztarda miodowa 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • imbir starty 1 łyżeczka
  • masło klarowane 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony 0.5 łyżeczki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mięso z kurczaka w skorupce z ajwaru

Przygotowanie

  1. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.

    Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.

  2. Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem

  3. Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.

  4. Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków.

    Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 50-60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń