Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane według tego przepisu jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 115
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 246
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2661
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 115
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 246
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 2661
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.
Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem
Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 50-60 minut.