Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane według tego przepisu jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8656
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8656
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 180
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2655
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 109
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17690
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.
Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem
Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 50-60 minut.