Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z kurczaka przygotowane według tego przepisu jest aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 83
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 189
Składniki
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Ajwar wymieszać z musztardą, imbirem i czosnkiem.
Mięso umyć, dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i pieprzem
Mięso ze wszystkich stron obtoczyć w marynacie, włożyć do miski, szczelnie przykryć folią, odłożyć na 3-4 godziny do lodówki.
Następnie przełożyć do rękawa foliowego, ułożyć w naczyniu do pieczenia, skropić rozpuszczonym masłem, zawiązać rękaw, w folii wykałaczką zrobić kilka otworków. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z funkcją góra i dół i piec około 50-60 minut.