Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso z kurczaka z wędzoną papryką

Mięso z kurczaka z wędzoną papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 162 Ocena: 751

Dodano:

Odsłon: 198

Mięso z kurczaka marynowane w przyprawach z dodatkiem syropu klonowego i czosnku jest bardzo smaczne, aromatyczne z chrupiącą skórką.

Składniki

  • 2 porcje z kurczaka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka sosu chili słodkiego
  • 1/2 łyżeczki wędzonej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka syropu klonowego
  • 1 łyżeczka masła
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • pieprz kolorowy, sól do smaku
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty razem wymieszać.

  2. Mięso dokładnie obłożyć marynatą, przykryć i odłożyć na 2-3 godziny.

  3. Następnie ułożyć wiórka z masła, podlać odrobiną wody, przykryć, włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń