Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z kapusty to nasza narodowa klasyka. Każda gospodyni ma swój najlepszy przepis na to danie. Ja również przedstawiam moją kapuścianą kompozycję, zapraszam.
Surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka, z cyklu prostych i szybkich surówe...
Odsłon: 517
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 76
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 66
Surówka z dwóch warzyw-marchewki i jabłka, z cyklu prostych i szybkich surówe...
Odsłon: 517
Delikatny filet z kurczaka , świeże i pachnące warzywa oraz marynowane piecza...
Odsłon: 76
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 66
Składniki
Do tego dania bardzo lubię wykorzystywać tłuszcz np. z pieczonego boczku lub karkówki. Do garnka ja wrzucam przygotowany tłuszcz z pieczonego boczku.
Następnie szatkujemy kapustę żywą i dodajemy do tłuszczu. Kapusta nie musi być pocięta bardzo cienko.
Dodajemy również kapustę kiszoną, ale bez soku oraz przygotowane zioła.
Tniemy papryczkę chili oraz czosnek i dorzucamy do całości. Z papryczki wyjmujemy pestki, by kapusta nie była zbyt pikantna. Wcześniej namaczamy grzyby w gorącej wodzie wyciskamy i tniemy, dodając do całości.
Do garnka dodajemy pomidorki, może być ich dużo. Na koniec kroimy suszone daktyle dają one słodki posmak. Dodajemy do całości, mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty oraz dodatków na małym ogniu.
A teraz to już tylko kromka ciemnego chleba i smacznego.