Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z kapusty to nasza narodowa klasyka. Każda gospodyni ma swój najlepszy przepis na to danie. Ja również przedstawiam moją kapuścianą kompozycję, zapraszam.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1028
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 613
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1028
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 613
Składniki
Do tego dania bardzo lubię wykorzystywać tłuszcz np. z pieczonego boczku lub karkówki. Do garnka ja wrzucam przygotowany tłuszcz z pieczonego boczku.
Następnie szatkujemy kapustę żywą i dodajemy do tłuszczu. Kapusta nie musi być pocięta bardzo cienko.
Dodajemy również kapustę kiszoną, ale bez soku oraz przygotowane zioła.
Tniemy papryczkę chili oraz czosnek i dorzucamy do całości. Z papryczki wyjmujemy pestki, by kapusta nie była zbyt pikantna. Wcześniej namaczamy grzyby w gorącej wodzie wyciskamy i tniemy, dodając do całości.
Do garnka dodajemy pomidorki, może być ich dużo. Na koniec kroimy suszone daktyle dają one słodki posmak. Dodajemy do całości, mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty oraz dodatków na małym ogniu.
A teraz to już tylko kromka ciemnego chleba i smacznego.