Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z kapusty to nasza narodowa klasyka. Każda gospodyni ma swój najlepszy przepis na to danie. Ja również przedstawiam moją kapuścianą kompozycję, zapraszam.
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 46
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 87
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 661
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3078
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3510
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2765
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 46
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 87
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 661
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3078
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3510
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2765
Składniki
Do tego dania bardzo lubię wykorzystywać tłuszcz np. z pieczonego boczku lub karkówki. Do garnka ja wrzucam przygotowany tłuszcz z pieczonego boczku.
Następnie szatkujemy kapustę żywą i dodajemy do tłuszczu. Kapusta nie musi być pocięta bardzo cienko.
Dodajemy również kapustę kiszoną, ale bez soku oraz przygotowane zioła.
Tniemy papryczkę chili oraz czosnek i dorzucamy do całości. Z papryczki wyjmujemy pestki, by kapusta nie była zbyt pikantna. Wcześniej namaczamy grzyby w gorącej wodzie wyciskamy i tniemy, dodając do całości.
Do garnka dodajemy pomidorki, może być ich dużo. Na koniec kroimy suszone daktyle dają one słodki posmak. Dodajemy do całości, mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty oraz dodatków na małym ogniu.
A teraz to już tylko kromka ciemnego chleba i smacznego.