Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z kapusty to nasza narodowa klasyka. Każda gospodyni ma swój najlepszy przepis na to danie. Ja również przedstawiam moją kapuścianą kompozycję, zapraszam.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6362
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1824
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6362
Składniki
Do tego dania bardzo lubię wykorzystywać tłuszcz np. z pieczonego boczku lub karkówki. Do garnka ja wrzucam przygotowany tłuszcz z pieczonego boczku.
Następnie szatkujemy kapustę żywą i dodajemy do tłuszczu. Kapusta nie musi być pocięta bardzo cienko.
Dodajemy również kapustę kiszoną, ale bez soku oraz przygotowane zioła.
Tniemy papryczkę chili oraz czosnek i dorzucamy do całości. Z papryczki wyjmujemy pestki, by kapusta nie była zbyt pikantna. Wcześniej namaczamy grzyby w gorącej wodzie wyciskamy i tniemy, dodając do całości.
Do garnka dodajemy pomidorki, może być ich dużo. Na koniec kroimy suszone daktyle dają one słodki posmak. Dodajemy do całości, mieszamy i gotujemy pod przykryciem do miękkości kapusty oraz dodatków na małym ogniu.
A teraz to już tylko kromka ciemnego chleba i smacznego.