Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo wegetariańska przekąska, kolorowa i smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłyśmy mrożonej fasolki i tofu wędzonego, które ma bardziej wyrazisty smak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 324
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4506
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 393
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29441
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 324
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4506
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 393
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29441
Składniki
Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.