Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo wegetariańska przekąska, kolorowa i smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłyśmy mrożonej fasolki i tofu wędzonego, które ma bardziej wyrazisty smak od marynowanego. Danie posypałyśmy czarnym sezamem
Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.
Dzień dobry! Mamy grudzień, a za oknem ponuro i zimno. Na taką pogodę jak dzi...
Odsłon: 9612
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 229
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 30
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 27
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 229
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 30
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 27
Składniki
Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Dania główne
Leczo
Dania główne
Placki kukurydziane
Dania główne
Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem
Domowa pizza jak z pizzerii - najlepsze ciasto na pizzę
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 27
Leczo
Danie jednogarnkowe ,pożywne i łatwe w wykonaniu
Odsłon: 67