Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miętus to bardzo smaczna ryba słodkowodna z rodziny dorszowatych. Mięso jest lekko słodkie. Nie jest łatwa do złowienia. Mnie udaje się ją złowić czasami w moim ulubionym sklepie rybnym. Polecam.
Rybę delikatnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Podzielić na porcje. Oprószyć delikatnie solą.
Ziemniaki dokładnie wyszorować, umyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Najlepiej użyć tarki do warzyw.
Kolejno każdy kawałek ryby oprószać mąką krupczatką. Strzepywać nadmiar mąki. Zamaczać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu.
Układać na talerzu i wierzch przykrywać maczanymi w jajkach plasterkami ziemniaków, tak żeby przypominały łuski.
Delikatnie zsuwać z talerza na gorący olej. Smażyć i jak wierzchnia warstwa z ziemniakami, z jajkiem zwiąże, to obrócić delikatnie na drugą stronę. Usmażone kawałki ryby z ziemniakami odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Podawać z fasolką w bułce tartej.
Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni uprażyć bułkę tartą i dodać masło. Mieszać i smażyć na wolnym ogniu, aż masło się rozpuści. Dodać ugotowaną fasolkę. Dokładnie pomieszać, żeby fasolka pokryła się bułką tartą.
Smacznego.
Danie można podać z sosem czosnkowy, albo koperkowym.
Tuńczyk jest jedną z najpopularniejszych ryb na świecie. Mięso tuńczyka jest...
Odsłon: 683
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 18
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 308
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 115
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 22
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 18
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 308
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 115
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 22
Składniki
Rybę delikatnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Podzielić na porcje. Oprószyć delikatnie solą. Ziemniaki dokładnie wyszorować, umyć i pokroić na cieniutkie plasterki. Najlepiej użyć tarki do warzyw. Kolejno każdy kawałek ryby oprószać mąką krupczatką. Strzepywać nadmiar mąki. Zamaczać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu. Układać na talerzu i wierzch przykrywać maczanymi w jajkach plasterkami ziemniaków, tak żeby przypominały łuski. Delikatnie zsuwać z talerza na gorący olej. Smażyć i jak wierzchnia warstwa z ziemniakami, z jajkiem zwiąże, to obrócić delikatnie na drugą stronę. Usmażone kawałki ryby z ziemniakami odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z fasolką w bułce tartej. Fasolkę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na suchej patelni uprażyć bułkę tartą i dodać masło. Mieszać i smażyć na wolnym ogniu, aż masło się rozpuści. Dodać ugotowaną fasolkę. Dokładnie pomieszać, żeby fasolka pokryła się bułką tartą. Smacznego.
Danie można podać z sosem czosnkowy, albo koperkowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki z piekarnika
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Klopsiki z piekarnika
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 115
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 203