Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinka poprosiła o gołąbki. Robiłam już gołąbki z kapusty białej i włoskiej. Tym razem postanowiłam przygotować z kapusty pekińskiej. Gołąbki wyszły delikatne, pyszne no i szybko się je robi.
miska, garnek, patelnia, sitko, nóż,
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7299
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12961
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5750
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7299
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączyć na sicie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na oleju. Mięso mielone włożyć do miski, dodać ugotowany odsączony ryż, jajko, podsmażoną cebulę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Kapustę obieramy z wierzchnich brzydkich liści, następnie odcinamy dolną zgrubiałą część ( około 5 cm. rozdzielamy liście i blanszujemy we lekko osolonym wrzątku około 2 - 3 minut. Wyjmujemy i osuszamy. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy porcję farszu, zwijamy boki do środka a następnie w rulon. W głębszym garnku na dnie układamy liście kapusty, na liściach ciasno układamy gołąbki. Zalewamy niewielką ilością bulionu i dusimy około 20 minut. Następnie podpiekamy na patelni lub w piekarniku podając z ketchupem, albo po prostu podajemy w sosie pomidorowym.
Zwijanie gołąbków.