Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rodzinka poprosiła o gołąbki. Robiłam już gołąbki z kapusty białej i włoskiej. Tym razem postanowiłam przygotować z kapusty pekińskiej. Gołąbki wyszły delikatne, pyszne no i szybko się je robi.
miska, garnek, patelnia, sitko, nóż,
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 732
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 137
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 732
Składniki
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odsączyć na sicie. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na oleju. Mięso mielone włożyć do miski, dodać ugotowany odsączony ryż, jajko, podsmażoną cebulę oraz przyprawy dokładnie wymieszać. Kapustę obieramy z wierzchnich brzydkich liści, następnie odcinamy dolną zgrubiałą część ( około 5 cm. rozdzielamy liście i blanszujemy we lekko osolonym wrzątku około 2 - 3 minut. Wyjmujemy i osuszamy. Liście rozkładamy na każdy liść nakładamy porcję farszu, zwijamy boki do środka a następnie w rulon. W głębszym garnku na dnie układamy liście kapusty, na liściach ciasno układamy gołąbki. Zalewamy niewielką ilością bulionu i dusimy około 20 minut. Następnie podpiekamy na patelni lub w piekarniku podając z ketchupem, albo po prostu podajemy w sosie pomidorowym.
Zwijanie gołąbków.