Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je jeść na lunch, na obiad i kolację. Można też spakować do pracy. Niewielkie bułeczki z dobrą wołowiną i grillowane warzywa zwieńczone są pysznym sosem. Grillowana cukinia i papryka wspaniale zgrywają się z czerwoną cebulą, serem cheddar i sałatą. Upieczone mini bułki świetnie smakują w tym zestawie, lecz radzę zapamiętać ten przepis, bo będziecie chcieli je jeść od rana do nocy.
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7687
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 59
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3733
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1257
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7687
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 59
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3733
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 1257
Składniki
Bułki: Drożdże kruszymy – dodajemy do naczynia, zasypujemy cukrem, dodajemy lekko podgrzaną wodę, mieszamy. Do składników dodajemy mąkę pszenną, sól oraz oliwę z oliwek. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (ok. 20-30 min).
Po wyrośnięciu dzielimy ciasto i formujemy niewielkie bułeczki. Układamy je na blaszce/desce, smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy sezamem. Urządzenie Airfryer rozgrzewamy do 180 stopni. Koszyk urządzenia wykładamy papierem do pieczenia uważając, by nie przekroczyć poziomu „max”. Bułki pieczemy 15-20 minut.
W tym czasie wyrabiamy mięso. Dodajemy wszystkie dodatki, formujemy niewielkie kotleciki, rozpłaszczamy je.
Warzywa myjemy, kroimy w kawałki, mieszamy z oliwą.
Upieczone bułki przykrywamy bawełnianą ściereczką, a w koszu urządzenia układamy mięso oraz warzywa. Grillujemy wszystko w 180 stopniach przez około 6 minut.
Upieczone bułki kroimy na pół, każdą smarujemy sosem Aioli. Dodajemy liść sałaty, cebulę, ser cheddar. Układamy mięso i warzywa. Całość przykrywamy drugą, posmarowaną sosem bułką – wierzchem.