Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Połowę mąki wsypujemy do miski,kruszymy drozdże,cukier,oliwę. Wlewamy ciepłą wodę i mieszamy ( najpierw dłońmi) Dosypujemy mąkę i wyrabiamy elastyczne ciasto. Odstawiamy na ok 30 min. do wyrośnięcia Wyrośnięte ciasto dajemy na stolnicę i wyrabiamy,do póki samo nie będzie odchodziło od dłoni. Wałkujemy na ok.1.5 cm grubości i wykrawamy kółka. (Ja użyłam szklanki).Krążki układamy na pergaminie i odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy sos. Wszystkie składniki mieszamy razem(czosnek wyciskamy) Doprawiamy- oczywiście jeśli lubimy na baaardzo ostro,podwajamy ilość czosnku ;)
Krążki lekko wygniatamy,zostawiając grubsze brzegi. Smarujemy każdy sosem,i układamy kolejno składniki. Nagrzewamy piec do 200C i pieczemy ok 20 min. Ja piekłam na termoobiegu. Życzę smacznego Z podanych składników wychodzi ok 15 szt.