Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i bardzo sycący obiad
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17311
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 483
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 180
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17311
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 483
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 180
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso pokroić w niewielką kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a ogórki w kostkę.
Na rozgrzany olej wsypujemy po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Następnie wrzucamy mięso i smażymy kilka minut. Przekładamy do garnka. Na tłuszczu z mięsa chwilę podsmażamy cebulę, paprykę i ogórki. Przekładamy do garnka i dodajemy pomidory, koncentrat oraz drobno posiekany czosnek. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dusimy aż mięso zmięknie, a pomidory zgęstnieją.
Smażymy placki ziemniaczane wg http://chilijalapeno.pl/placki-ziemniaczane/