Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i bardzo sycący obiad
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
Mięso pokroić w niewielką kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a ogórki w kostkę.
Na rozgrzany olej wsypujemy po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Następnie wrzucamy mięso i smażymy kilka minut. Przekładamy do garnka. Na tłuszczu z mięsa chwilę podsmażamy cebulę, paprykę i ogórki. Przekładamy do garnka i dodajemy pomidory, koncentrat oraz drobno posiekany czosnek. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dusimy aż mięso zmięknie, a pomidory zgęstnieją.
Smażymy placki ziemniaczane wg http://chilijalapeno.pl/placki-ziemniaczane/