Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i bardzo sycący obiad
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Mięso pokroić w niewielką kostkę, doprawić solą i pieprzem, odstawić. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka, a ogórki w kostkę.
Na rozgrzany olej wsypujemy po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej. Następnie wrzucamy mięso i smażymy kilka minut. Przekładamy do garnka. Na tłuszczu z mięsa chwilę podsmażamy cebulę, paprykę i ogórki. Przekładamy do garnka i dodajemy pomidory, koncentrat oraz drobno posiekany czosnek. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Dusimy aż mięso zmięknie, a pomidory zgęstnieją.
Smażymy placki ziemniaczane wg http://chilijalapeno.pl/placki-ziemniaczane/