Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 1741
Dodano: 05.03.2015
Odsłon: 4651
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie.
Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek.
Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek).
Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

BEATA1978 07 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe :)37 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 05 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne i soczyste <3 No i jeszcze ta fasolka ,pycha! :D37 Kto głosował? | Odpowiedz