Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka (indyka) nadziewane serem, pieczarkami lub czosnkiem są doskonałym pomysłem na szybki i smaczny obiad. Ponadto to solidna porcja białka. Danie jest lekkostrawne i pyszne. Przeważnie serwuję je z dodatkiem fasolki szparagowej lub zieloną sałatką na bazie awokado.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie.
Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek.
Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek).
Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.
Smacznego!