Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z kurczaka (indyka) nadziewane serem, pieczarkami lub czosnkiem są doskonałym pomysłem na szybki i smaczny obiad. Ponadto to solidna porcja białka. Danie jest lekkostrawne i pyszne. Przeważnie serwuję je z dodatkiem fasolki szparagowej lub zieloną sałatką na bazie awokado.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15037
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45025
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 681
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 802
Składniki
Filety myjemy, obieramy z niepotrzebnych błon i każdy przecinamy na pół. Mniejsze kawałki ubijamy za pomocą tłuczka, aby uzyskać cienkie i płaskie powierzchnie.
Filety solimy i obsypujemy odrobiną pieprzu. Po bokach każdego z nich układamy kawałki sera, a na serze - posiekany czosnek.
Roladkę zwijamy w rulon od strony przykrytej serem. Na koniec dokładanie zlepiamy całość, aby zawartość nie wypłynęła podczas pieczenia (można użyć w tym celu wykałaczek).
Gotowe roladki układamy na blaszce pokrytej folią aluminiową. Blaszkę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy ok. 15 min. Podajemy z lekką sałatką.
Smacznego!