Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj na włoski sposób

Mintaj na włoski sposób

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Mintaj na włoski sposób"

Składniki

  • 6 kostek mintaja
  • oliwa
  • pół puszki pomidorów
  • łyżka oliwek
  • 2 łyżki czerwonego pesto
  • po 2 cebule
  • ząbki czosnku i papryki
  • 5 łyżek bulionu
  • przyprawa do ryb
  • 15 dag startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Ewa Golianek z Lublina .

  2. Kostki rybne natrzyj przyprawą do ryb. Ułóż w formie.

  3. Papryki podpiecz. Obierz, oczyść, zmiksuj. Podsmaż na oliwie z cebulą, czosnkiem, pesto i pomidorami. Wlej bulion, gotuj aż sos zgęstnieje, przypraw do smaku. Wsyp oliwki, wymieszaj.

  4. Ryby zalej sosem, posyp serem. Piecz 45 min w 180°C.

  5. Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,70 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń