Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste danie dla wielbicieli ryby i papryki :) Odpowiednie dla osób na diecie doktora Dukana(II faza, P+W)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8018
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8018
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 350
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3485
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 630
Składniki
Filety myjemy, osuszamy ściereczką, dzielimy na mniejsze kawałki i posypujemy białym pieprzem i koperkiem. Odstawiamy na chwilę.
Papryki kroimy w dość cienkie paseczki. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Warzywa podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu, posypując je delikatnie czarnym pieprzem.
Na dnie żaroodpornego naczynia układamy kawałki ryby. Rybę przykrywamy podsmażonymi warzywami i posypujemy je mieloną słodką papryką. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy rybę przez ok 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy danie obficie natką pietruszki.
Oczywiście do dania możemy użyć innej ryby, np dorsza czy pangi :) Danie świetnie smakuje spożywane samo, lub podane z ryżem(dla osób, które nie są na diecie ;) ) Smacznego!