Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4693

Dodano:

Odsłon: 4536

Przepis znalazłam na blogu Na Tropie Smaku i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna!

Składniki

  • 5 filetów mintaja lub innej ryby
  • 1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanego koperku
  • 1/3 szklanki stopionego masła
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 30 października 2013 Ciekawy sposób na mintaja,w najbliższym czasie go wypróbuję...dziękuję :) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dagita 29 października 2013 Proszę bardzo :) Jak zrobisz to podziel się opinią. Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń